Container Grown Cyclamen: Outdoor Care Of Cyclamen In Pots

Container Grown Cyclamen: Outdoor Care Of Cyclamen In Pots

Cyclamen zijn lage, bloeiende planten die heldere, mooie bloemen produceren in de kleuren rood, roze, paars en wit. Terwijl ze het goed doen in tuinbedden, kiezen veel tuinders ervoor om ze in containers te laten groeien. Blijf lezen voor meer informatie over het kweken van cyclamen in potten.

Container gekweekte cyclamen

Hoewel ze liever koud weer hebben en in de winter bloeien, kunnen cyclamenplanten geen temperaturen onder het vriespunt verdragen. Dit betekent dat als je in een koude winteromgeving leeft en je planten hun voorbijgaande zomerperiode voorbij wilt laten komen, je enige opties ze in een kas of in potten laat groeien. En tenzij je al een kas hebt, zijn potten zeker de gemakkelijkere route.

Groeiende cyclamen in containers is ook een leuke manier om te profiteren van hun bloeiperiode. Terwijl uw in container gekweekte cyclamen bloeien, kunt u ze verplaatsen naar een ereplaats op de veranda of bij u thuis. Zodra de bloemen zijn gepasseerd, kunt u de planten uit de weg ruimen.

Groeiende cyclamen in containers

Cyclamen zijn er in een groot aantal variëteiten, en elk heeft iets andere teeltomstandigheden. In de regel is het groeien van cyclamen in containers echter meestal eenvoudig en meestal succesvol.

Potplanten met cyclamen geven de voorkeur aan goed doorlatend groeimedium, bij voorkeur met wat compost erin gemengd. Het zijn geen zware feeders en hebben heel weinig bemesting nodig.

Kies bij het planten van een cyclamenknol een pot die ongeveer 2,5 cm ruimte rond de buitenkant van de knol achterlaat. Zet de knol op de top van het groeimedium en bedek het met een halve centimeter gruis. Meerdere knollen kunnen in dezelfde pot worden geplant zolang ze voldoende ruimte hebben.

Ingemaakte cyclaamplanten zoals koele Fahrenheit-temperaturen in de jaren 60 (15 ° C) gedurende de dag en de jaren 50 (10 ° C) bij nacht. Ze groeien het beste als ze in indirect fel zonlicht worden geplaatst.

Container Grown Cyclamen: Outdoor Care Of Cyclamen In Pots

Video: Cyclamen Plant Care – Indoor Growing Conditions

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB