Lovage Herb – How to Grow Lovage

Alle delen van het lavaskruid zijn bruikbaar en lekker. De plant wordt gebruikt in elk recept dat peterselie of selderij vereist. Lees dit artikel voor meer informatie en om lavas in de tuin te laten groeien.

Lovage Herb - How to Grow Lovage

Lavasplanten (Levisticum officinale) groeien als onkruid. Gelukkig zijn alle delen van het lavaskruid bruikbaar en lekker. De plant wordt gebruikt in elk recept dat peterselie of selderij vereist. Het heeft een hoog zoutgehalte, dus een beetje gaat een lange weg, maar de stengels en stengels kunnen het beste worden gebruikt in gerechten op basis van koolhydraten, zoals pasta en aardappelrecepten.

Lovage Herb Uses

Alle delen van het kruid zijn bruikbaar. De bladeren worden toegevoegd aan salades; de wortel wordt aan het einde van het seizoen opgegraven en als groente gebruikt. Stengels kunnen selderij vervangen en de bloem levert een aromatische olie. Interessant is dat het lavaskruid een veel gebruikt aroma is voor snoepgoed. Je kunt zaden en stengels gebruiken bij het maken van snoep. De zaden zijn een veelgebruikt ingrediënt in gearomatiseerde oliën en azijn, die doordringen in de vloeistof, waardoor hun smaak na verloop van tijd vrijkomt. Lavaskruid wordt het meest gebruikt in Europa, waar het voedsel in Duitsland en Italië op smaak brengt.

Lovage Herb - How to Grow Lovage

Lovage kweken

Lovage lijkt een beetje op selderij, maar zit in de wortelfamilie. De planten kunnen tot 6 voet groeien en dragen kanten dik groen gebladerte. De bloemen zijn geel en worden gehouden in paraplu-vormige schermen. Ze groeien 36 tot 72 inch met een spreiding van 32 inch. De basis van de plant bestaat uit dikke, selderachtige stengels met glanzende groene bladeren die in aantal afnemen naarmate je de steel omhoog beweegt. De gele bloemen zijn gerangschikt in schermen van het schermtype, die zaden produceren van 1/2 inch lang.

Zon en goed doorlatende grond zijn de sleutel tot groeiende lavas. Groeiende lavas vereist grond met een pH van 6,5 en zandige, leemachtige grond. Lavasplanten zijn winterhard tot USDA planthardheid zone 4.

Bepalen wanneer lavas te planten is de eerste stap in het kweken van het kruid. Direct zaaien lavaszaad binnen vijf tot zes weken voor de datum van de laatste vorst. Zaai zaad op het oppervlak van de grond en stof met zand. De zaden kunnen ook in het late voorjaar buiten worden gezaaid wanneer de bodemtemperaturen zijn opgewarmd tot 16 ° C.

Zaailingen hebben constant vocht nodig tot ze enkele centimeters lang zijn en dan kan irrigatie afnemen. Transplanteer lavasplanten 8 centimeter uit elkaar in rijen 18 centimeter van elkaar verwijderd. Lavas zal eerder bloeien wanneer het binnen wordt geplant. Je kunt bloemen verwachten op getransplanteerde planten in de vroege zomer die duren tot de late zomer.

Bladmijnwerkers lijken de primaire plaag van de plant te zijn en zullen de bladeren beschadigen met hun voedingsactiviteit.

Oogst lavage bladeren op elk moment en graaf de wortel in de herfst. Zaden komen laat in de zomer of het vroege voorjaar aan en de stengels zijn het beste als ze jong worden gegeten.

Lovage heeft een reputatie als een goede metgezel plant voor aardappelen en andere knollen en wortelgewassen. Voedselgewassen moeten in de moestuin worden gerangschikt om de beste allianties te vormen en hun groei beter en gezonder te maken.

Video: Lovage: Growing, Harvest and Use – Millcreek Herbs

Like this post? Please share to your friends:
Geef een reactie

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.39 MB