Southern Blight Of Amaryllis Bulbs – How to Treat Amaryllis With Southern Blight

Amaryllis er en dristig, slående blomst som vokser fra en pære. Amaryllis er generelt lett å dyrke og er ikke ofte plaget av sykdom, men vær oppmerksom på tegn på sørlig røde blod og vet hvordan du skal håndtere den. Denne artikkelen gir mer informasjon om symptomer og pleie.

Southern Blight Of Amaryllis Bulbs - How to Treat Amaryllis With Southern Blight

Amaryllis er en dristig, slående blomst som vokser fra en pære. Mange dyrker dem i containere, ofte på høsten eller vinteren for sen vinter til tidlig vårblomstring, men amaryllis kan også vokse utendørs i varmere klima. Amaryllis er generelt lett å dyrke og er ikke ofte plaget av sykdom, men vær oppmerksom på tegn på sørlig røde blod og vet hvordan du skal håndtere den.

Hva er Amaryllis Southern Blight Disease?

Southern blight of amaryllis er en soppsykdom som kan påvirke disse plantene. Årsaksmidlet er soppen Sclerotium rolfsii. Det forårsaker også sykdom i belgfrukter, cruciferous grønnsaker og agurker, blant mange andre planter du kan ha i hagen din.

Det er mange forskjellige planter og ugress som kan være vertskap for den sørlige kildesoppen. For amaryllis er det mest sannsynlig at du ser sykdommen hvis du dyrker dem utendørs. Potte-amaryllisplanter er mindre sårbare, men kan bli smittet gjennom jord eller forurensede hageredskaper.

Amaryllis Southern Blight Symptomer

De første tegnene på sørlig røde infeksjon er gulfarging og visning av bladene. Soppen vil da fremstå som hvit vekst rundt stammen på jordnivået. Soppen sprer seg gjennom små, perleformede strukturer kalt sclerotia, som du kan se på trådene til hvit sopp.

Amaryllis med sørlig rødme kan også vise tegn på infeksjon i pæren. Se etter myke flekker og brune, råtne områder på pæren under jorden. Til slutt vil planten dø.

Southern Blight Of Amaryllis Bulbs - How to Treat Amaryllis With Southern Blight

Forebygging og behandling av Southern Blight

Soppen som forårsaker denne sykdommen vil samle seg i det resterende plantematerialet fra tidligere sesonger. For å forhindre spredning av sørlig skum fra år til år, må du rydde rundt sengene dine og kaste døde blader og annet materiale på riktig måte. Ikke legg den i kompostbunken.

Hvis du dyrker amaryllis i potter, kast jorden og rengjør og desinfiser pottene før du bruker dem igjen med nye pærer.

Sørlig amaryllis kan også behandles hvis du tar den i tide. Drenk jorden rundt stammen med et passende soppdrepende middel. Ta kontakt med ditt lokale barnehage for riktig behandling for amaryllis.

Video: Red Blotch Elimination in Amaryllis (Hippeastrum)

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

cache:yes / mysql:0 / gen:0 / memory:0.67 MB